Vaak gestelde vragen
FAQ

De verplichtingen van Care-Shelter bestaan erin onze producten  ter beschikking te stellen van de gebruiker voor de duurtijd van de overeenkomst; of te leveren bij verkoop. Deze wordt door Care-Shelter vervoerd en geïnstalleerd, alsook opnieuw weggehaald indien nodig. Dergelijke woonoplossing heeft geen blijvende impact voor de plaats waar hij staat.

Care-Shelter kan een verdere aanpassing van de toegang tot de unit, bv. door middel van een ramp voorzien. Verder staan we ook in voor de coördinatie tussen de gebruiker, de mantelzorger, de ambulante zorgverlener (indien nodig) en de installatie van het veiligheidssysteem.

Het voorzien van de nodige leidingen en aansluitingen gebeurt door een onderaannemer van Care-Shelter en wordt uitgevoerd in overleg met de eigenaar van de grond.

Afhankelijk van de druk op de productie kunnen wij binnen de 3 maand de unit leveren en installeren. De installatie neemt gewoonlijk niet meer dan 8u per unit in beslag. Terwijl de vergunning (indien nodig) aangevraagd wordt, wordt de productie gestart. De schroeffunderingen en nutsvoorzieningen worden geplaatst net voor aankomst van de unit.

De unit kan overal geplaatst worden op voorwaarde dat de wegen naar deze locatie bereikbaar is voor een oplegger en dat de kraan op locatie geen hindernissen heeft in de draaicirkel!

De unit wort op onverhard terrein op een schroeffundering geplaatst; het aantal wordt bepaald door de grootte van de unit. Prefab betonblokken zijn ook een optie.

De Shelter komt toe op een vrachtwagen en wordt vervolgens met een kraan op de juiste plaats gezet.

De Shelter staat zo’n 10-15 cm van de grond (isolatie redenen) en wordt niet vastgemaakt aan de fundering. Dit betekent dat de unit heel gemakkelijk opnieuw kan opgenomen en verplaatst worden.

De Shelters worden gebouwd in Slowakije en vervolgens over de weg getransporteerd naar de bestemming.

De transportkost hangt af van de grootte van de Shelter. Dankzij de grote aantallen die wij vervoeren zijn deze prijzen uiterst concurrentieel.

De structuur van de zorgwoning is een houten skeletbouw.

Wij werken met Slovaakse inheemse houtsoorten; een belangrijke lokale grondstof. Onze leveranciers dienen allen over het FSC label te beschikken, wat ons een ecologisch verantwoordde aanpak garandeert. Daarnaast kan een Shelter bij ontmanteling tot 95% gerecycleerd worden. Verder hebben we dankzij een uitstekende isolatie en ventilatie een zeer laag energieverbruik. De combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat onze ecologische voetafdruk met deze manier van bouwen en wonen zeer beperkt is.

De breedte is 3m, 3,5m of 4m en de lengte kan tussen de 6m en de 14m bedragen. Door verschillende units te koppelen of op elkaar te stapelen (tot 5 hoog) kan men grotere ruimtes creëren.

Het initieel idee van Ark-Shelter was het creëren van een woning die “off-the-grid” zou kunnen functioneren. Omwille van het vereiste comfort worden ze echter meestal wel aangesloten. Wij hebben ervaring met het plaatsen van zonnepanelen, batterijen en systemen voor de recuperatie van regenwater.

De Shelter is volledig geassembleerd met alle componenten. De enige zaken die ter plaatse geinstalleerd worden zijn een eventueel terras en/of haardvuur.

Een eenvoudige elektriciteitskabel kan aangesloten worden op de shelter. De watervoorziening en afvoer gebeurt door aansluiting op het bestaande rioleringssysteem; indien er geen rioleringssysteem aanwezig is, kan met een septische tank gewerkt worden.

De verwarming wordt voorzien via infrarood panelen omwille van het lage verbruik en hoge rendement. Bij op maat gemaakte toepassingen kan via een lucht-lucht warmtepomp gewerkt worden en kan tevens een haardvuur voorzien worden. Bij grote projecten beroepen we ons op alternatieve vormen van verwarming.

In eerste instantie heb je de huurprijs of de verkoopprijs, deze is eenmalig te vermeerderen met de installatiekost (kraan, fundering, nutsvoorzieningen, crew etc.). Voor onze verhuurmodellen voorzien wij tevens een jaarlijks onderhoud om de goede werking van alle componenten te blijven garanderen.

De unit komt volledig geassembleerd toe op een transport; wat zich vertaalt in een snelle plaatsing. Deze unit is voorzien van alle toestellen zoals verwarming, frigo, combi-oven, kookplaat, boiler, wifi enz. Dit is iets wat bij sommige andere aanbieders niet inbegrepen is.

Daarnaast stellen we een basispakket samen te stellen om de veiligheid van de gebruikers te garanderen waarbij de mantelzorger of een professionele zorgverlener gealarmeerd wordt in geval van nood. Dit basispakket zal uitbreidbaar zijn met andere tools die de veiligheid verbeteren, in functie van de wensen van de bewoner en zijn of haar mantelzorger.

Indien U interesse heeft in een mobiele zorgwoning van Care-Shelter; sturen wij graag een overzicht  van de mogelijkheden. Nadien zorgen wij voor een snelle levering en plaatsing van de unit alsook de hiervoor benodigde aansluitingen. Verder staan wij ook in voor de nodige vergunningen gezien de voorwaarden, op vandaag, verschillen van gemeente tot gemeente. We verwachten het wettelijk kader dat tijdelijke zorgwoningen toelaat onder meldingsplicht tegen midden 2021.

Bij afloop van de eventuele huurovereenkomst komt Care-Shelter de unit ophalen, inclusief de schroeffundering, zonder blijvende of zichtbare schade.

De zorgwoningen van Care-Shelter hebben een zeer lange levensduur. We hebben een team klaarstaan dat steeds beschikbaar is om eventuele herstellingen uit te voeren en met een jaarlijkse controle op alle essentiële punten, garanderen wij een vlotte werking van de unit en zijn toebehoren.