De nodige ervaring om uitgebreide projecten te realiseren
Professionelen

Flexibiliteit VOOR zorgbedrijven

Vergrijzing en modulaire capaciteit

Door de structurele vergrijzing zal het woonbeleid voor uitdagingen komen te staan. Care-Shelter specialiseert zich in het verhuren van gestandaardiseerde, en de verkoop van op maat gemaakte, mobiele woonoplossingen. Voor de professionelen in de ouderen- en mindervaliden zorg willen we een meerwaarde bieden door hen te helpen een flexibel antwoord te bieden op fluctuaties in de vraag.

We vinden het belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk thuis of in hun vertrouwde omgeving wonen, dichtbij familie en vrienden. Maar de graad van hulpbehoevendheid moet steeds geëvalueerd worden, want er komt mogelijks een punt waarop het interessanter  en voordeliger is om te opteren voor een assistentiewoning of woonzorgcentrum. Dit is een belangrijke keuze, waar comfort en persoonlijke voorkeur van de potentiële bewoner centraal staan, gezien men immers 5 tot 10 jaar verblijft in een assistentiewoning en 18 tot 24 maand in een woonzorgcentrum. 

Care-Shelter wil (mobiele) woonoplossingen ontwikkelen vertrekkend vanuit het standpunt van de bewoners. We willen een omgeving creëren die warmte uitstraalt, voorzien van alle comfort en bovendien aangepast aan hun noden. Echter zijn er nog veel andere elementen belangrijk om ouderen en mensen met een beperking de nodige voorzieningen te bieden, en hier spelen de centra een belangrijke rol. De meerwaarde van woonzorgcentra of centra van assistentiewoningen ligt immers ook in de kwaliteit en het gamma van de diensten die ze aanbieden.

Het aanbieden van dergelijk uitgebreid dienstenaanbod vergt een bepaalde schaal; Care-Shelter kan centra helpen deze schaal te bereiken of te overstijgen. Centra die vertrekken uit het perspectief van de bewoners en hen een kwalitatieve en sociale  leefomgeving geven, willen wij helpen door hen een ongekende infrastructurele flexibiliteit en vrijheid te geven. 

Onze oplossingen zijn aanzienlijk sneller en goedkoper dan traditioneel bouwen, maar daarom niet minder kwalitatief of duurzaam. Naast de standaard toepassingen kunnen wij uitgebreide projecten volledig op maat realiseren op modulaire wijze. Dit houdt in dat er geen grote funderingswerken nodig zijn en dat de structuren steeds, eenvoudigweg, terug verplaatst of verwijderd kunnen worden. In lengte en breedte zijn we niet gelimiteerd en we kunnen tot 5 verdiepen hoog bouwen.

Uitbreiding centra met zorgwoningen

De mobiele zorgwoningen van Care-Shelter kunnen makkelijk en snel bij een centrum geplaatst worden. Zo bieden we de bewoners de kans om er zelfstandig te leven in de mate van het mogelijke, en tegelijk te genieten van alle aanwezige diensten. 

We zien dat woonzorgcentra en assistentiewoning centra die de nodige begeleiding, medische opvolging en algemene ondersteunende diensten aanbieden, een sterke bezettingsgraad kennen. Om die diensten kwalitatief aan te kunnen bieden is er een bepaalde schaal nodig; met onze oplossing kan deze schaal eenvoudig en met een beperkt budget, bereikt of vergroot worden. 

De zorgwoningen zijn volledig aangepast aan de noden van ouderen en hulpbehoevenden, en kunnen ook volledig op maat gemaakt worden. Op die manier kunnen deze voldoen aan alle verwachtingen en zijn ze verkrijgbaar in alle mogelijke constellaties. De oppervlakte van een enkelvoudige unit kan variëren van 18 tot 54 m2. Door units te koppelen kan elke layout en oppervlakte gerealiseerd worden, waardoor deze voor elke toepassing geschikt kunnen zijn. Care-Shelter’s zijn een flexibele, verplaatsbare en duurzame investering; zo kan de uitbreiding naar wens groeien, krimpen, of verplaatst worden. Een Care-Shelter is een duurzame investering die jarenlang meegaat!

Tijdelijke infrastructuur voor renoverende centra

De zorg toepassingen van Care-Shelter kunnen zowel een permanent als tijdelijk doel dienen. De flexibiliteit van onze toepassingen laat toe om de locatie en doel van de infrastructuur op korte termijn te wijzigen, dit geeft een ongekende vrijheid aan de gebruikers en eigenaars. Tevens willen we helpen capaciteit anders te gaan benaderen en  op efficiënte wijze de juiste schaal te bereiken.

Door de aangepaste regels met betrekking tot de verwachtingen die Agentschap Zorg & Gezondheid stelt voor woonzorgkamers, zullen bepaalde centra mogelijks een renovatie of nieuwbouw moeten overwegen. De aankomende vergrijzing zorgt er echter voor dat het tijdelijk opgeven van capaciteit een goede zorgverlening voor ouderen in het gedrang kan brengen; waardoor de centra niet zomaar kunnen sluiten.

Care-Shelter kan volledige centra alsook extra capaciteit voorzien; dit houdt ook in dat wij vervangende woonzorgkamers kunnen voorzien voor centra die hun vaste infrastructuur dienen aan te passen. Op die manier kunnen ze actief blijven terwijl de nodige werken uitgevoerd worden zodat er geen capaciteit verloren gaat.

 

Realiseren van volledige Zorgcentra

De toepassingen van onze modulaire en flexibele oplossingen kunnen echter nog verder gaan. We kunnen de kamercapaciteit niet enkel vergroten; we kunnen ook volledige centra realiseren. De toepassingen kunnen heel uiteenlopend zijn: centra voor kortverblijf, dagverblijf, of zelfs volledige assistentie- of woonzorgcentra.

Care-Shelter kan infrastructuur voorzien die volledig aangepast is aan de toepassing waarvoor ze moet dienen. We kunnen een warme en huiselijke sfeer creëren waar toch de nodige professionele toepassingen voorzien zijn. Het gebruik van houtskeletbouw en hout als primaire grondstof zorgen ervoor dat onze producten ecologisch zijn en daarenboven voldoen aan de strengste isolatie- en ventilatienormen, waardoor ze een laag energieverbruik noteren. Het feit dat ze flexibel en modulair zijn, maakt hen perfect geschikt voor de realisatie van ook moeilijke of uitdagende projecten. Gezien er geen zware beton fundering nodig is; kunnen deze realisaties op veel verschillende terreinen geplaatst worden. 

Dankzij ons geoptimaliseerd prefab productieproces realiseren we projecten aanzienlijk sneller en goedkoper dan via een traditioneel bouwproces. De realisaties zijn steeds flexibel, waardoor ze kunnen groeien en krimpen op basis van de noden; en ook makkelijk te verplaatsen of te verwijderen zonder blijvende schade aan het terrein.

Onderstaande trailer toont een render van een dagcentrum door Ark-Shelter. Dit project is een render van een mogelijke realisatie in Knokke-Heist.

 

Dankzij de strategische partnership met Ark-Shelter hebben we de nodige ervaring om uitgebreide projecten te realiseren. De architecturale achtergrond en de bouwkundige ervaring leiden ertoe een esthetisch sterk project af te leveren dat voldoet aan de strengste voorwaarden en normen, evenals aan de wensen van de klant of partner. Net zoals alle andere oplossingen zijn de structuren, indien nodig, van tijdelijke aard en kunnen ze makkelijk verplaatst of verwijderd worden.

productVOORDELEN

 • Ecologisch verantwoorde en duurzame bedrijfsvoering
 • Milieubewust ontwerp met lage EPC door de eigenschappen van hout en goede isolatie.
 • Uitstekende kwaliteit en robuuste structuur
 • Snelle installatie (<8u)
 • Geen grondwerken of ingrijpende voorbereiding nodig
 • Voorzien van alle modern comfort (wifi, verwarming, boiler, frigo, fornuis, oven etc.)
 • Esthetisch exterieur dat opgaat in de natuur
 • Warme materialen zorgen voor gezelligheid
 • Geschikt voor 1 of 2 personen
 • Bewoner behoudt zijn privacy
 • Bewoner kan zelfstandig leven in de mate van het mogelijke
 • Bewoner geniet van voordelen van een WZC.
 • Volledige centra op maat kunnen voor elke toepassing dienen

Indien U interesse heeft in een mobiele woonoplossingen van Care Shelter kan U met ons contact opnemen. Samen werken wij een voorstel uit op maat van de mogelijkheden en wensen. Met Care-Shelter willen we U ontlasten, dankzij onze kwaliteit en service, zodat uw klanten optimaal kunnen genieten van het leven en U zich kan concentreren op uw bedrijfsvoering.

/ mobiele zorgtoepassingen

MEDIUM

LARGE

OP MAAT